2017. június 15., csütörtök

Értékelő és bemutató óra.

ÉRTÉKELŐ ÓRA:
Az értékelés június 7.-én a harmadik  órában történt meg. Az értékelő órán kitöltöttünk egy kérdőívet, amit az utaztató tanáraink állítottak össze. Majd azokról a szellemi értékekről beszélgettünk, amit kaptunk utunk során. Ismét végig jártuk gondolatban az egyes helyszíneket és el kellett mondanunk a magyar vonatkozásait.

BEMUTATÓ ÓRA
Június 8-án a harmadik órában tartottuk.
Tanáraink az utunkon hazafelé felhívták a figyelmünket arra, hogy beszámolót kell majd tartanunk az élményeinkről egymásnak, a hatodikosoknak és a nemzeti összetartozás napján az iskola előtt is. A három napot 5-en dolgoztuk fel ppt formájában. Nagyon izgultunk, de Zsolt bácsi megnyugtatott minket, hogy a hatodikosok is nagyon kíváncsiak. Érdekes volt nekünk, hogy ők is ugyanazt kérdezték tőlünk mint mi, annak idején a tanárainktól. Hol ülhettetek a buszon? Mennyi időt utaztatok? Megálltatok-e a két város között? Miért kell koszorúzni? A külhoni magyarokkal magyarul beszéltetek? De Éva néni is feltette a kérdést nekik, hogy vajon miért jó nekünk, hogy az ottani magyarokkal találkozhatunk? Azt mi válaszoltuk meg, hogy lássák, hogy nem feledkezünk el róluk, és értékeljük, hogy tartják a hagyományokat a magyarságukat ápolják.
Mindegyik kérdésükre türelmesen válaszoltunk. A 45 perc még kevésnek is bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nemzeti összetartozás napja.

Három órában foglalkoztunk a nemzeti összetartozás napja keretében a határainkon túl élő magyarokkal. Az először az előadó teremben az e...